لوله گازی، مزایا و مصارف مختلف آن در صنعت

لوله گازی چیست؟

یکی از محصولات بسیار مهم فلزی لوله گاز می باشد. لوله گاز لوله ای از جنس فولاد یا پلی اتیلن می باشد که جهت انتقال گاز در خطوط توزیع مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول در صنایع مختلفی قابل استفاده است و به صورت عمده برای خطوط انتقال گاز از نقطه ای به نقطه دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.این محصول یکی از کالاهای مهم و کاربردی برای زیرساخت هر ساختمانی می باشد و با توجه به نوع و جنس آن در محل مناسبی از ساختمان به کار برده می شود.

مواد اولیه که در این محصول استفاده می شود، ورق های فولادی هستند که در ضخامت های مختلفی به تولید می رسند. به طور کلی این محصول به دو صورت نورد گرم و سرد در کارخانه تولید می شود. در حالت کلی، لوله ها به دو دسته توکار و روکار تقسیم بندی می شوند. لوله های گاز بسته به نوع آن در صنایع مختلفی قابل استفاده هستند.

 

کابرد لوله های گازی

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، این لوله ها وظیفه انتقال گاز به دیگر ایستگاه های مشابه یا انتقال به مصرف کننده را بر عهده دارند. از لوله های گاز در ساختمان های مسکونی، سوله های صنعتی، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، پتروشیمی و غیره بهره گیری می شود. همچنین در لوله کشی سیستم های هوای فشرده نیز کاربرد دارند.

به طور معمول در گاز رسانی شهری که عمدتا برای منازل مسکونی می باشد لوله گاز خانگی نقش بسزایی دارد به همین دلیل میزان استحکام و رعایت استاندارد های جهانی در ساخت و نصب این لوله ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده بنابراین جهت اطمینان از صحت کار بعد از نصب، باید سلامت لوله ها و درستی اتصال آن ها مورد بررسی قرار گیرد. لوله گاز باید تا حد امکان روی کار نصب شود، به غیر از مواردی که ناگزیر به نصب لوله به صورت زیر کار باشیم.

مزایای استفاده از لوله گاز

لوله های گازی از مزایای مختلفی برخوردار هستند که در زیر به برخی از این مزایا اشاره خواهیم کرد:

  • اتصال آسان: لوله گاز پلی اتیلن را می توان به راحتی جوش داد به نحوی که اتصال لوله ها به اندازه خود لوله مستحکم بوده و نگرانی در رابطه با نقطه ضعف فشار وارده بر محل اتصال را برطرف می کند.
  • انعطاف پذیری: لوله گاز تا حدود ۲۵ برابر قطر لوله قابلیت خمش دارد که همین امر نیاز به اتصال را در مواقعی که ملزم به تغییر زاویه هستیم کاهش می دهد.
  • مقاومت در برابر خوردگی: لوله گاز در مقابل ترکیبات شیمیایی گاز مقاوم بوده و درصد خوردگی پایینی دارد.
  • طول عمر: عمر متوسط لوله گاز ۵۰ الی ۱۰۰ سال است که به معنای کاهش هزینه های جایگزینی لوله های جدید و منابع انسانی می باشد.
مدیریت سایت